Zeytinyağlı kuru fasulyenin de tadına doyum olmaz. Tabi Gökbayrak Dermason Kuru Fasulye ile yaptıysanız.
MALZEMELER:
3 su bardağı Gökbayrak Dermason Kuru Fasulye
1 adet büyük boy kuru soğan
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
(tercihe göre 1- 2 diş sarımsak)
(arzuya göre az karabiber)
(dilerseniz bir çay kaşığından az toz şeker)
8-9 su bardağı su
TARİF:
1. Önce akşamdan Gökbayrak Dermason Kuru Fasulyeleri bir güzel yıkayıp bir tencereye alın. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su koyun. Tencerenin ağzını kapatıp fasulyeleri suda bekletin.
2. Sabah fasulyeleri çok ezilmeden hemen haşlamak gerek. 8 saatten fazla suda kalırsa fasulyeler buruşmaya başlar, tadından kaybeder.
3. Haşlanmış fasulyeleri sudan alın.
4. Tencereye zeytinyağı koyun. Zeytinyağının miktarını siz belirleyin, kimi çok yağlı sever kimi az yağlı. (½ çay bardağı zeytinyağı)
5. Yağı kızdırmadan yemeklik doğranmış soğanları ve eğer istiyorsanız ince kıyım doğranmış sarımsakları ilave edip kavurun.
6. Soğanlar pembeleşince salçayı ilave edin. 1-2 dakika salçayı soğanlarla kavurun.
7. Suyu ve fasulyeleri ekleyin. Bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte pişirin.
8. Pişmesine yakın tuz ilave edin. Dilerseniz çok az karabiber ve bir çay kaşığından az toz şeker ilave edin.
Afiyet olsun...