Yasemin pirinç uzun taneli ve kokulu bir pirinçtir. Gökbayrak Yasemin Pirinç ile yapacağınız pilav özellikle soslu tavuk, karides veya kalamarın yanında iyi gider.
MALZEMELER:
2 su bardağı Gökbayrak Yasemin Pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 damla limon suyu
3,5 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk bulyon
1 çay kaşığından az tuz
TARİF:
1. Gökbayrak Yasemin Pirinci yarım saat kadar ılık suda dinlendirin. Sonra pirinçleri güzelce yıkayın ve süzün.
2. Tencerede tereyağı ve sıvıyağı birlikte pişirin.
3. Pirinçleri saydam bir hal alıncaya kadar 3 – 4 dakika karıştırarak yağda kavurun.
4. Kaynamış suyu ve tavuk bulyonu ekleyin.
5. 2-3 damla limon suyu damlatın, tuzu ekleyin.
6. Birkaç taşım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
7. Ocağın altını kısarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar 15 dakika kadar pişirin.
8. Ocaktan aldıktan sonra kapağının arasına havlu kağıt koyup en az 15 dakika pilavınızı dinlendirin.
Afiyet olsun…