Kış aylarında en çok pişirdiğimiz yemeklerden biridir kuru fasulye. Tereyağlısı daha da besleyicidir üstelik. Gökbayrak Dermason Kuru Fasulye ile yapılan kuru fasulye soframızın vazgeçilmezi…
MALZEMELER:
3 su bardağı Gökbayrak Dermason Kuru Fasulye
1 adet büyük boy kuru soğan
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yeşilbiber
1 adet domates
Tuz
5 su bardağı su
TARİF:
1. En az 8 saat suda bekletilmiş Gökbayrak Dermason Kuru Fasulyeleri bir tencerede, suda haşlamaya alın. Haşlandıktan sonra fasulyeleri sudan çıkarıp süzün.
2. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı koyun. Ardından rendelenmiş 1 adet soğanı tencereye ekleyin.
3. Soğanın rengi değişene kadar dikkatli bir şekilde kavurun.
4. Soğan kavrulduktan sonra doğranmış 3 yeşilbiberi ekleyin ve tekrar kavrulmaya bırakın.
5. Salçayı da ekleyip çevirin.
6. Ardından doğradığınız domatesleri diriliğini kaybedene kadar pişirilmeye bırakın.
7. Sonra su ilave edin. Kaynamaya başlayınca kuru fasulyeleri tencereye bırakın.
8. Kaynayınca tuzu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
9. Fasulye yumuşayıp suyu kıvama gelene kadar pişirin.
Afiyet olsun...