Bulgur pilavını daha sağlıklı ve besleyici yapan şey, içine kattığınız diğer yardımcı malzemelerdir. Gökbayrak Pilavlık Bulgur ile yapacağınız pilava patlıcan, biber, domates koyarsanız tadı daha da güzel olur.
MALZEMELER:
1 su bardağı Gökbayrak Pilavlık Bulgur
1 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet iri soğan
1 adet yeşilbiber
1 adet kırmızıbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
TARİF:
1. Patlıcanları küçük küçük, küp küp doğrayın. Tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin.
2. Gökbayrak Pilavlık Bulguru suda yıkayıp süzün.
3. Yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun.
4. Süzdüğünüz patlıcanları ve doğranmış biberleri tencereye ekleyin. Soğanla birlikte kavurun.
5. Sebzelerin pişmesine yakın küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Kavurmaya devam edin.
6. Salça ekleyin, kavurmaya devam.
7. Süzdüğünüz bulgurları ekleyin.
8. Tuzu ilave edin, tencereye pilavın üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.
9. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirin.
10. Ocağı kapattıktan sonra tencere kapağının altına kağıt havlu sererek demlendirin.
Afiyet olsun…