Gökbayrak Osmancık Pirinç ile yapacağınız pilavın tadının diğerlerinden daha lezizdir. Aşağıdaki tarifimizi yaparak bunu anlayabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 su bardağı Gökbayrak Osmancık Pirinç
1,5 su bardağı ılık su
1 bardak tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
TARİF:
1. Bir su bardağı Gökbayrak Osmancık Pirinci soğuk suda 10 dakika beklettikten sonra süzün.
2. Tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
3. Tavuk suyunu ısıtın.
4. Isınan tereyağı ve sıvı yağın içerisine pirinçleri ilave edip az biraz kavurun.
5. Tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
6. Pirinçler göz göz olduktan sonra ocaktan alın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun…