• 1 Bardak Kırmızı Mercimek
• 2 Bardak Su
• 1 Soğan
• 6-7 Diş Sarımsak
• 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
• 1 Tatlı Kaşık Kimyon
• 2 Tatlı Kaşık Kırmızı Pul Biber
• 1/2 Limon Suyu
• Tuz. karabiber
Küp doğranmış soğan sarımsak biraz kavrulur ve kırmızı mercimek ilave edilerek birkaç dakika daha sotelenir.
Su ilave edilerek dağılana kadar pişirilir. Blenderden geçirilir, kimyon, pul biber ve limon suyu ile lezzetlendirilir. Bu püreyi küçük kalıplarla şekillendirerek veya bir cam kaseye doldurup, ters çevirerek meze gibi servis edebilirsiniz ve ya Cipslerin yanında dip sos olarak tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN