2 su bardağı Gökbayrak Baldo Pirinç
100 gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1. Gökbayrak Baldo Pirinci üzerini 1 kaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık suda 1-2 saat ıslatın, birkaç kez yıkayıp süzün.
2. Kuş üzümünü üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip küçük bir kasede bekletin. Üzümler şişince süzün, iç pilavda kullanmak üzere bekletin.
3. Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı dökün. Yağın ısınmasının ardından kuzu ciğerlerini tavaya ekleyin. Ciğerlerin pişmesine yakın tuz ekleyin.
4. Pilav tenceresinde 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Ardından dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun.
5. Kıydığınız soğanı ekleyip tavada fıstıklarla birlikte çevirin. Süzdüğünüz pirinci tencereye ilave edin. 5 dakika kadar çevirin. Sonra 3 su bardağı et suyu ilave edin. Yüksek ateşte 2-3 dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
6. Tuz, karabiber, yenibahar ve tarçını ilave ettikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin.
7. Kuş üzümlerini ilave edin.
8. Üstü göz göz olduğunda pilavınız hazır demektir.
9. Önceden kavurduğunuz ciğerleri ilave edip karıştırın. Sonra kağıt havlu ile üzerini kapatıp pilavı 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun…