Humus aslında nohut demektir. Nohudun hem en güzel hem de en faydalı halidir. Gökbayrak Koçbaşı Nohut ile yapılmış bir humus, yediklerinize lezzet katar.
MALZEMELER:
2 su bardağı Gökbayrak Koçbaşı Nohut
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı tahin
½ limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber
Sumak
TARİF:
1. Önce Gökbayrak Koçbaşı Nohutları bir tencerede güzelce haşlayın.
2. Haşlanmış, yumuşamış nohutları blenderden geçirip püre haline getirin.
3. Püreye; tahin, limon suyu, tuz, sarımsak, kimyon, karabiber ve zeytinyağını ekleyin.
4. Harcı el yordamıyla iyice karıştırın.
5. Hazırlanan karışımı bir meze tabağına koyun.
6. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin.
7. Üzerine pul biber ve sumağı serpin.
Afiyet olsun...