Nohudun etlisi de güzel olur etsizi de. Eğer et koymak istemiyorsanız size Gökbayrak Koçbaşı nohuduyla yapılan nefis bir etsiz nohut yemeği tarifimiz var.
MALZEMELER:
2 su bardağı Gökbayrak Koçbaşı Nohut
1 adet büyük boy kuru soğan
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yeşilbiber
(dilerseniz birkaç tane kuru acı kırmızıbiber)
Tuz
5 su bardağı su
TARİF:
1. Bir gece önceden Gökbayrak Koçbaşı Nohudu sıcak suya koyup bekletin.
2. Ertesi gün nohutları süzüp durulayın.
3. Nohutları bir tencerede üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın. Ardından nohutları alıp süzün.
4. Temiz bir tencereye zeytinyağını koyun ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
5. Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
6. Salçayı ekleyin, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
7. Nohutları ekleyin, ezmeden birkaç tur karıştırın.
8. Kaynar suyu tencereye ekleyin. (Dilerseniz kuru acı kırmızıbiberleri de ekleyin.)
9. Tencerenin kapağını kapatın, suyun kaynamasını bekleyin.
10. Suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
11. Suyu kıvama gelince tencerenin altını kapatın.
Nohut yemeğiniz hazır.
Afiyet olsun…