5 Enginar
2 Bardak Baldo Pirinç
2 Soğan
3 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı File Badem
5 dal Taze Soğan
1 Bardak ince kıyılmış Dereotu ve Nane
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu ve Kabuğu
Tuz Karabiber
1/2 Soğan ve Enginarlar 3 bardak su ve limon suyu içinde az haşlanır haşlanan enginarlar küçük küçük doğranır, haşlama suyu saklanır.
Kalan 1+1/2 soğan ve sarımsak küçük doğranır, pilav tenceresinde zeytinyağı ile hafif kavrulur.
Sararan soğanlara baldo pirinç (yıkanmış) ilave edilir. 3 dakika soğanlar ile kavrulur, badem ve enginarlarla ilave edilir. Birkaç dakika hepsi birlikte kavrulur ve 3 bardak sıcak haşlama enginar suyu tencereye ilave edilir. Suyunu çekerken ince kıyılmış taze soğanlar tüm malzemeye katılır, en son ince kıyılmış dereotu ve nane ile pilav harmanlanır. Üzerine kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakılır. Üzerine limon kabuğu rendelenerek ister sıcak ister soğuk servis edilir.