Garnitürlü pilavın tadı da bir başkadır. Her yemeğin yanına yakışır. Gökbayrak Pilavlık Pirinç ile birlikte bezelye, havuç, mısır ne güzel gider.
MALZEMELER:
2 su bardağı Gökbayrak Pilavlık Pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
3 yemek kaşığı mısır
3 su bardağı tavuk suyu (veya sıcak su)
Tuz
TARİF:
1. Gökbayrak Pilavlık Pirinci güzelce yıkayıp nişastasını alın, suyunu süzün.
2. Tavaya tereyağını ve sıvı yağı dökün, önceden rendelenmiş havucu koyup birkaç dakika soteleyin.
3. Pirinci ilave edin. 3-4 dakika kavurun.
4. Önceden haşlanmış mısırı ve haşlanmış bezelyeyi ilave edin.
5. Tuzu döküp karıştırdıktan sonra suyu ekleyin.
6. Suyunu çekene kadar ve orta ateşte pişmeye bırakın. (Arada kontrol edin.)
7. Piştikten sonra pilavı 20-25 dakika kadar dinlendirin.
Afiyet olsun…