Basmati, nişasta seviyesi düşük ve pişince taneleri irileşen özel bir pirinçtir. Gökbayrak Basmati Pirinci ile yapacağınız pilavın tadı eşsizdir. Alışkanlık yapabilir.
MALZEMELER:
1 su bardağı Gökbayrak Basmati Pirinci
1,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 - 5 damla limon suyu
2 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
TARİF:
1. Gökbayrak Basmati pirinci 1 saat suda bekletip yıkadıktan sonra, süzgece koyun, suyun altında elinizle karıştırarak temizleyip süzün.
2. Tencerede 1,5 su bardağı suyu kaynatın.
3. Pirincin suyunu güzelce süzüp kaynayan suya ekleyin.
4. Tuzu, zerdeçalı ve zeytinyağını ekleyin.
5. 4-5 damla kadar limon damlatın, hafifçe bir kere karıştırın.
6. Tencerenin kapağını kapatın, suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatın. (Sakın karıştırmayın!)
7. Suyu çekilince pilavı 10 dakika demlendirin.
Afiyet olsun...