İsterseniz soğuk tutup yemeklerin yanında iyi bir meze olarak da yiyebileceğiniz Gökbayrak Barbunyanın tadına doyum olmaz.
MALZEMELER:
3 bardak Gökbayrak Barbunya
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Maydanoz
TARİF:
1. Gökbayrak Barbunyaları bir tencereye koyun. Üzerini bir parmak geçecek şekilde su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.
2. Başka bir tencerede ince doğranmış soğanları yağda kavurun.
3. soğanlar pembeleşince havuç ve doğranmış sarımsakları ekleyip biraz kavurun.
4. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun.
5. Süzdüğünüz haşlanmış barbunyayı tencereye ekleyin.
6. Tuz ve şekeri de ilave ettikten sonra barbunyaları ezmeden karıştırın.
7. Barbunyaların üzerini örtecek şekilde ılık su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
8. su kaynayınca kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
9. Piştikten sonra ocaktan alıp biraz dinlendirin.
10. Servis yaparken tabağa yemeği koyduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozları serpin.
Afiyet olsun...