Nefis bir barbunya pilaki, bayramlarda misafirlere ikram edilecek bayram sofrasına çok yakışır. Soğuk meze severler ağzının tadını bilir. Hele Gökbayrak Barbunya ile yapacağınız barbunya pilakinin tadına doyum olmaz.
MALZEMELER:
500 gr Gökbayrak Barbunya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 iri havuç
1 iri patates
1 adet büyük boy domates
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
½ limon suyu
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz
4 dal maydanoz
TARİF:
1. Önce Gökbayrak Barbunyaları hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
2. Küp küp doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi de ilave edip karıştırın.
3. Domates biraz suyunu alınca salça ilave edip 1-2 dakika karıştırın.
4. Yine küp küp doğranmış patates ve havuçları barbunyalarla birlikte tencereye ekleyin.
5. Tuz, şeker ve limon suyunu ilave ettikten sonra sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte barbunyalar, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
6. Ocaktan alıp dinlendirdikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...