Yazın çokça taze domates alıp rendeleyin. Sonra buzdolabı poşetlerine belli miktarlarda koyup buzluğa koyun. Böylece kışın bile Gökbayrak İri Pilavlık Bulgur ile çok güzel domatesli bulgur pilavı yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
2 su bardağı Gökbayrak İri Pilavlık Bulgur
½ çay bardağı sıvı yağ
1 büyük boy kuru soğan
3 tane yeşilbiber
1 yemek kaşığı biber salçası
3 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
TARİF:
1. Sıvı yağı tencereye koyun, ince doğranmış soğan ve biberleri kavurun.
2. Salça ilave edin ve karıştırın.
3. Kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domatesleri ekleyin, karıştırın.
4. Suyla temizlenip süzülmüş Gökbayrak İri Pilavlık Bulguru ekleyin, tenceredeki harçla biraz karıştırın.
5. Bulgurun yüzünü bir parmak geçecek şekilde kaynar su ekleyin.
6. Tuz ekleyin.
7. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
8. Suyu çekmeye yakın bulgurun yumuşaklığını kontrol edin. Tam pişmediyse biraz daha kaynar su ekleyin.
9. Ayrı bir tavada iki kaşık tereyağını, fazla siyahlaşmadan hafif yakana kadar eritin.
10. Pişmiş bulgurun üzerine sıcak sıcak tereyağını dökün.
11. 10 dakika kadar ağzı kapalı olarak dinlendirin.
Afiyet olsun...